Мъжът вече е контактен, в петък с него ще разговаря психолог

Обгазеният 39-годишен мъж, задушил се от газовете на печка с твърдо гориво в село Брежани, излезе от кома, предаде БГНЕС.

 

Както информирахме, по обяд в събота - 17 януари 31-годишна жена бе открита мъртва в с. Брежани, община Симитли, а 39-годишният Кирил бе в кома, след като през нощта се задушиха от отделяни от печка газове. Жената, с която Кирил живеел на семейни начала, бе открита мъртва на леглото, а той бил паднал от него на пода.

 

Открил ги бащата на Кирил, който сутринта към 9 часа в събота пристигнал, за да оправят запушения комин. Така се били разбрали в петък, тъй като печката в 3-етажния миньорския блок не теглела. Вратата обаче била заключена и той се върнал. По обяд бай Йордан пак се върнал, и след като вратата отново била заключена - я разбили. Вътре открили двамата.

 

Пострадалият мъж, който едва дишал, е приет в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград, където е бил поставен на апаратна вентилация. Събуден е от медикаментозната кома вчера. Мъжът вече е контактен, в петък с него ще разговаря психолог. Кирил поискал да му дадат телефон и звънене на съпругата си, питал дали е идвала да го види.

 

Спасил го е фактът, че бил паднал от леглото, вероятно когато е усетил, че нещо става, но изгубил съзнание. Газовете, отделяни от печката на въглища са леки и се издигат към тавана на жилището.