Общо 51 карачи премериха уменията си на една от най-креативно изгражданите платформи

Дългоочакваното от професионалните фристайл сноуборд карачи състезание от типа „rail jam / jib” се проведе на 24 януари. Общо 51 карачи премериха уменията си на една от най-креативно изгражданите платформи не само за България, но и на територията на европейските курорти.

 

Боровец посрещна гости и от Словения, Австрия, Германия и Хърватска, които дойдоха специално за Red Bull FRAGMENTS. Трасето смая както участниците, така и опитното жури, в лицето на словенците Изток Суматич и Марко Грилч-Грило и Иван Иванов-Кебапа.

 

Специално конструираното трасе даде възможност за могобройни комбинации от трикове: две секции с по осем и пет уреда, събрани в един класически „stairs сетъп“ и една високоскоростна секция. До финала бяха допуснати 20-те най-добри карачи, които демонстрираха освен техническите си способности и въображение.

 

Критериите за оценяване бяха комплексни: сложност, цялостно изпълнение, разнообразие, прогресия, креативност, и техника. Форматът на събитието позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви „трикове“ да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред.

 

Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които се погрижиха за изготвянето на трасе от световно ниво, заедно с екипа на Промо парк Бороспорт, с главните „виновници“ - Кирил Гъстев и Лозьо Димитров.

 

Голямата награда – вълнуващо пътуване до Неселванг, Германия, спечели австриецът Марвин Шалмина. На второ място се класира сънародникът му Давид Штрубер, а на трето място е Матич Заводник от Словения. За най-добър трик приз и награда грабна словенецът Жига Раковец. Награда за „най-креативна линия“ бе присъдена на бивш състезател от националния ни отбор – Димитър Чокоев.

 

Извънредно признание от съдията Марко Грилч получи 13-годишният Борислав Стоянов. Той ще има възможността да участва в епизодите за фристайл сноуборд на Грило, #Grilosodes и ще замине за Словения на снимки през месец март тази година. Грилч е една от най-актуалните супер звезди на фристайл сноуборд сцената, а поредицата „Грилозоди“ се следи от над 250 000 негови почитатели от цял свят.