Бляскавото събитие се проведе в луксозен хотел в Бевърли хилс

Най-големите звезди на киното седнаха на една маса в Бевърли хилс. Повече от 150 номинирани за наградите „Оскар” във всички категории се събраха на традиционния обяд, преди церемонията.


Бляскавото събитие се проведе в луксозен хотел. Актьорите говориха за филмите, с които участват и за шансовете си да спечелят най-престижната награда. Стив Карел играе скандалноизвестния милионер-убиец Джон Дюпон.


„Изобщо не мислех, че с ролята, която имам, ще бъда в надпреварата. Така че номинацията беше голяма изненада за мен. Ролята е нетипична, което ме изплаши в началото, но също така ме мотивира”, обясни Стив Карел.


Някои от звездите твърдят, че темите на филмите, в които участват са много по-важни от индивидуалните награди. Джулиан Муур е номинирана за ролята си във „Все още Алис”, който разказва за хората, болни от алцхаймер.


„И до днес хората, които получават тази диагноза се срамуват и се крият. Дано да допринесем отношението към тях да се промени. Това е много по-важно от всичко останало”, казва Джулиан Муур.


С най-много номинации за Оскар са „Бърдмен” и „Гранд хотел Будапеща” - по 9, следвани от „Игра на кодове” с 8 номинации. 87-ата церемония по раздаването на наградите ще се проведе на 22 февруари в Dolby Theater в Лос Анджелис.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Ясен Дараков