По думите му страната ни не се готви да воюва с когото и да е било

"България не може да бъде заплаха за никого, но на няколкостотин километра от нас се водят войни, които застрашават страната ни. Един Координационен център, в който има 40 човека, 20 от които са българи, не може да бъде заплаха за никого". Това заяви външният ни министър Даниел Митов, цитиран от БГНЕС.

 

"Страната ни не се готви да воюва с когото и да е било, нито има според нашата оценка намерение от страна на който и да било да воюва с нас. Обаче създава се ситуация на паника, която граничи с криминалното. Това трябва да престане, защото не може да паникьосваме българските граждани излишно. Има учения, които се подготвят, тези учения си вървят всяка година, под различна форма, разбира се. Няма причина да се смята, че България е заплашена и че България ще нападне някого", посочи още министър Митов.

 

"Не смятам, че някой ще напада България, но ако председателят на БСП Михаил Миков смята, откъде накъде България трябва да се снишава по тодорживковски", репликира българският дипломат №1 относно изявлението на Миков, че "Москва може да удари България".