Целта на организацията е да осигури защита на наставниците спрямо собствениците на клубовете

Част от водещите треньори в България дадоха пресконференция по повод учредяването на Асоциация на треньорите по футбол. Стефан Грозданов, Стойчо Младенов, Вили Вуцов и Георги Василев дадоха мнението си по повод създаването на организацията.

 

Стефан Грозданов извини отсъствието на Станимир Стоилов с проблеми на летището в Истанбул.

 

"Създаде се организационен комитет с моя милост, Тони Велков, Вили Вуцов, а учредителното събрание ще се проведе на 23 февруари от 13:00 часа (понеделник) в НСА", заяви Грозданов.

 

"Комитетът извърши доста тежка работа, успяхме да разделим България на няколко области, във всяка сложихме по един човек, който да запознае колегите с устава на организацията и нашите идеи. Само треньорите нямат организация, футболистите и съдиите имат, мениджърите също имат, само ние нямаме. Повечето треньори са бивши футболисти, с богат опит по футболните терени. Ще бъде регистрирана в УЕФА, поканили сме човек от италианската федерация", продължи той.



Целта на организацията е да бъде осигурена защита на треньорите спрямо собствениците на клубовете, а това ще бъде осъществено с бъдещи действия.



Идеята е да бъдат създадени конкретни правила, които на бъдат спазвани - За пример беше даден Славия, тъй като клубът смени куп специалисти, а новата идея, която ще бъде предложена е да се сменя треньорът до два пъти на сезон, в това отношение Хърватия и Гърция са напред що се отнася до спазването на правилата.