Излезе видео, в което министърът говори за еврокризата и прави предизвикален жест

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис отново успя да накара международната общност да заговори за него. В предаването на известния германски водещ Гюнтер Яух по ARD бе излъчено видео, в което гръцкият политик показва среден пръст на Германия, пише

Още по темата

списание „Фокус”. В материала Варуфакис коментира кризата в еврозоната и начина, по който е трябвало да реагира страната му през 2010 г. Записът е направен през 2013 г. на конференция в Загреб. 

 

Министърът реагира остро на кадрите, заявявайки че те са фалшифицирани: "Това е нещо, което никога не съм правил. Това е фалшификат". 

 

В Twitter пламна ожесточен дебат. Експерт коментира пред вестник „Bild”, че във видеото не присъства нищо, което да подсказва, че то е било преправяно. Към мнението му се присъединиха и други специалисти. Алесандро дел Прете, за който се смята, че е заснел видеото, твърди, че сцената със средния пръст  видеото е напълно оригинална.  

 

Засега все още не е ясно кой казва истината. Едно обаче е сигурно: Ако се окаже, че материалът е истински, Варуфакис ще има сериозен проблем.