Проблемът щял да бъде отстранен за сметка на изпълнителя

 

Руши се почти чисто нова магистрала.  Асфалтът на „Струма“ е напукан, въпреки че трасето беше открито преди по-малко от 2 години.  Пътни знаци предупреждават за проблемния участък от магистралата, но и без тях пукнатините се виждат ясно.  

Още по темата

 

Част от дупките са запълнени с материал, който обаче няма да издържи дълго, а основната пукнатината тръгва от аварийната лента и минава и през двете платна. Шофьорите недоволстват. „Пътят трябва да бъде ремонтиран основно”, смята Михаил, на когото му се налага да шофира в проблемния участък.  „Парите са взети, а работата е некачествена. Не е нормално, ама такава ни е държавата”, коментира Владимир, който също е принуден да преминава върху пукнатините. 

 

От Агенция „Пътна инфраструктура” обещаха трасето да бъде ремонтирано до месец за сметка на строителя.  „Големите количества сняг, които паднаха и дъждове са преовлажнили основата на над пътя и оттам водата е навлязла вече и в пътното платно, дренажите, които са направени просто не са били достатъчни като капацитет да поемат тази вода”, заяви председателят на Пътната агенция инж. Лазар Лазаров.

 

Фирмата-строител на този участък твърди, че причината за пукнатините не е некачествена работа, а свлачищен процес в резултат на интензивните валежи през последната година.

 

Репортер: Екатерина Николова