От общинското предприятие твърдят, че всичко е редовно

 

Клип със скандален "паяк” от Бургас, който връща луксозен автомобил на място, след като приятели на шофьора блокират пътя, взриви мрежата. Всичко е редовно, каза в "Здравей, България” директорът на общинското предприятие "Транспорт” - Бургас Андрей Рунчев.

 

По думите му изводите на хората в социалните мрежи са неверни.

 

Рунчев твърди, че „всичко е било не точно така, както се представя”, тъй като се намесила полицията, която не е взимала нито рушвет, нито някой се е „разбирал под масата” със служителите на предприятието или тези на КАТ.

 

Андрей Рунчев е категоричен, че след като е блокиран пътят на паяка, се е намесила пътната полиция.

 

"Следва разговорът, при който са им поискани всичките документи за колата и съответни обяснения”, пояснява той.

 

По думите му катаджиите са глобили младежа, който е влязъл в насрещното, за да попречи да се извози колата на неговите проятели. 

 

„Това, което касае дейността на нашето предприятие, ние сме изискали тази регламентирана такса за задържане на кола на място и е платена на място”, каза той. По думите му съответните такси са отдавна приети от Общинския съвет на Бургас. 

 

"Те са две такси – при поставяне на автомобил на платформата, когато е на място, е 24 лева, и тя е с ДДС”, обясни шефът на предприятието.

 

"На всеки може да му се случи и когато човек види на място, че му видгат колата, има право да си плати. Аз също бих предпочел да си освободя колата на мястото, отколкото да ходя да си я прибирам от наказателен паркинг”, обобщи ситуацията Андрей Рунчев.