Журналистката влезе сред първите 20 в категорията "Фейсбук”

Журналистката Миролюба Бенатова се нареди сред най-влиятелните българи в интернет. Това показва класацията "Топ 150 на най-влиятелните българи в социалните мрежи" на "Дарик", "Виваком" и "Егоист".

 

Журналистката влезе сред първите 20 в категорията „Фейсбук”. На първо място в същата категория е футболистът Димитър Бербатов, в „Туитър” най-влиятелна е Кристалина Георгиева, а в „Инстаграм” – Григор Димитров.

 

Авторите на класацията заявяват, че за тях това е дългосрочен проект, който не само помага да се разкрие какво се случва със социалните мрежи в България, но и как се използват, кои са активните хора, теми и каузи.

 

„Създаването на „Топ 150 най-влиятелни българи във „Фейсбук”, „Туитър” и „Инстаграм” не е самоцелно упражнение, което приключва с публикуването на една класация. Това е интересна и твърде любопитна снимка на развитието на обществото и неговите интереси", смятат още те.

 

За изготвянето на класирането е използвано софтуерно изследване, а след това и няколко основни критерия. Изследвани са трите най-популярни у нас социални мрежи - „Фейсбук”, „Туитър” и „Инстаграм”.

 

В „Туитър" първа по влияние е еврокомисарят Кристалина Георгиева. Следва я влогърът Емил Конрад. Трети е Григор Димитров, четвърти - Николай Младенов, пети - столичният кмет Йорданка Фандъкова. Топ 10 се допълва от Владимир Каролев, Бойко Борисов, Радан Кънев, Боян Юруков и Иван Бедров. 

 

Във „Фейсбук” най-влиятелен е Димитър Бербатов. Следват го Григор Димитров, Емил Конрад, Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова, Лазар Ангелов, Христо Комарницки, Кристалина Георгиева, Самуил Петканов и Радан Кънев.

 

В „Инстаграм” пръв по влияние е Григор Димитров. Втори е Лазар Ангелов. Трета е Янита Янчева. Следват Емил Конрад, Явор Янакиев - 100 кила, Христиана Спарова, и попфолк звездите Андреа, Алисия, Галена и Азис.

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.