"Разгледахме редица възможности", обяви Йерун Дейселблум

Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум заяви, че финансовите министри на еврозоната не са могли да намерят решение за осигуряване на краткосрочно финансиране за Гърция, докато тя води преговори за следващата си спасителна програма.

 

"Това е много сложно, разгледахме редица възможности", каза той като добави, че "все още не сме намерили ключът към решаването на този проблем".

 

Не е ясно колко време ще отнеме договарянето на новата спасителна програма за Атина, като в същото време страната трябва да плаща задълженията си към своите кредитори.

 

Финландският финансов министър Александер Стуб, един от критиците на Гърция, заяви, че очаква обсъждането на отпускането на средства преди постигане на споразумение да е трудно.

 

"Предвиждам тези преговори да са много трудни, тъй като не виждам много държави да имат мандата да дават пари без никакви условия", каза Стуб при пристигането си на срещата на финансовите министри от еврозоната по-рано днес в Брюксел.

 

"Трябва да намерим краткосрочно решение по отношение на гръцките финансови срокове", заяви от своя страна европейският комисар по икономическите въпроси Пиер Московиси, цитиран от Франс прес и БГНЕС.