От наказателните такси всеки месец в бюджета на общината влизат 1 млн. лева

 

Шофьорите в София ще продължават да плащат за паркиране в центъра, въпреки че съдът реши, че цените за синя и зелена зона са незаконни. Столичната община ще обжалва решението на съда

Още по темата

 

От наказателните такси всеки месец в бюджета на общината влизат 1 млн. лева – това означава само от такси за синя и зелена зона приходите са между 12 и 14 млн. лева, а между 8 и 10 млн. лева влизат от скоби и репатриране. 

 

За паяците в София принудителното местене на колите-нарушители е всекидневие, а за шофьорите – лош късмет. 

 

Решението на Административния съд, че таксите са незаконни предизвика еуфория сред шофьорите. Емил Йотов е готов да води до край битката с общината и да си върне парите, които е платил за паркиране през годините. Еуфорията обаче се оказа за кратко. Общината ще обжалва и замразява решението на съда. 

 

Така походът на паяците в София ще продължи – след като и парламентът даде зелена светлина на общината да събира пари от шофьорите за синя и зелена зона като нарече таксите - цени. 

 

И шофьорите, и Столична община очаква решението на ВАС, който трябва да каже законни или не са таксите, които плащаме за паркиране на синя и зелена зона в София.