Майка и син са жертвите на нападението с нож в понеделник

Още по темата

Заподозрените за двойното убийство в магазин от голяма мебелна верига в шведския град Вестерос са имигранти от Еритрея, обяви градският прокурор Ева Морен, цитирана от БГНЕС.


Трагедията се разигра в понеделник в сектора за кухненски мебели, след като неизвестен мъж, въоръжен с нож, наръга двама посетители и те починаха. Жертвите са майка и син на възраст съответно 55 и 28 години. Първоначално бе съобщено, че нападателят е бил един и той е арестуван, но днес полицията съобщи, че е задържала двама участници в престъплението.


Двамата са от Еритрея и живеят в общежитие за бежанци в град Арбога. Засега няма основание да смятаме, че зад нападението стоят политически мотиви", уточни Морен.


Единият от заподозрените е 23-годишен мъж. Той бил заловен в близост до магазина, 15-20 минути след нападението. Не оказвал никаква съпротива, но отрича да е замесен в убийствата.


Другият арестуван е мъж на 36 години, който бил на местопрестъплението в момента на ареста. Той обаче също имал дълбоки прободни рани и е откаран в местната болница, където е опериран. Все още не е разпитан.


Полицията не е установила връзка между двамата заподозрени и жертвите. Не е ясно още дали нападението е било предварително замислено или е станало спонтанно.


Индустриалният град Вестерос със население от 110 000 души се намира на 100 км северозападно от Стокхолм и е петият по големина град в Швеция.