Гласоподавателите обаче не проявяват интерес към референдума

 

Изборният ден в Самоков засега протича спокойно. 68 са избирателните секции в града, а около 33 000 души имат право на глас както в местните избори, така и на референдума. Припомняме, че преди месец наш екип беше нападнат в ромската махала на града.


Въпреки че засега няма официални резултати, избирателна активност изглежда доста висока. От отварянето на секциите, до момента, урните са почти пълни. Прави впечатление, че за участие в референдума няма никакъв интерес от страна на избирателите.


Сигнали за нарушение има около 10, но те не са много сериозни. Най-фрапиращият от тях е от 34 секционна избирателна комисия в училище „Петър Берон”, а именно, че хората не получават целия набор от бюлетини, с които могат да гласуват. От общинската избирателна комисия провериха сигнала. Оказа се, че сигналът не е верен.


Нова телевизия те призовава да гласуваш независимо. Ако споделяш това послание, сподели #АзСъмНезависим. Защото с всяко следващо споделяне намаляваме тежестта и значението на контролирания вот.

 

Харесайте Facebook страницата на Новините на Нова,за да следите изборните резултати в страната през целия ден.