"Неговите изказвания всяват разделение, те са глупави и лицемерни", каза още той

"Изявленията на претендента за републиканската номинация за Белия дом Доналд Тръмп, който предложи "временно" да се забрани на мюсюлманите да идват в САЩ, са разединяващи, глупави и лицемерни, заяви пред британския парламент премиерът Дейвид Камерън, цитиран от "Франс прес" и БТА.

 

"Неговите изказвания всяват разделение, те са глупави и лицемерни, и ако той дойде в страната ни, всички ние заедно ще сме против него", подчерта Камерън в отговор на петиция с искане да се забрани на Тръмп да стъпва във Великобритания. За седмица петицията събра над 560 000 подписа.

 

"Великобритания е сред страните, които могат да се похвалят като едни от най-успелите в областта на расовото, религиозното и етническото многообразие", отбеляза премиерът.

 

В резултат на изказванията на Тръмп във Великобритания беше подета подписка да му се забрани достъп в страната, а Шотландия, където Тръмп (чиято майка е шотландка) притежава две голф игрища, го лиши от титлата "доктор хонорис кауза" и от статута му на посланик на бизнеса.

 

Припомнете си основните факти по темата: