От РБ очакват бързи и категорични действия на новия министър на правосъдието

 

"Динамичните и плаващи мнозинства могат да се окажат плаващи пясъци за управляващите", заяви в декларация съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, цитиран от БГНЕС. 

 

"Предлагаме на колегите от ГЕРБ анекс към коалиционното споразумение, който да гарантира темпото на постигане на реформите. От ПГ на РБ през 2016 г. настояваме за ускоряване на реформите в ключовите сектори – съдебна власт, здравеопазване, образование, в администрацията, в пенсионната сфера и др.", каза той и подчерта, че в предишната година е била положена основата на реформаторските процеси.

 

Зеленогорски заяви, че от РБ очакват бързи и категорични действия на новия министър на правосъдието. Борбата с корупцията не е политика на една или друга партия, а общонационален проблем и засяга всички в тази зала,смята политикът. И изрази убеденост, че в тази посока в НС ще се постигне пробив като призова партиите да демонстрират политическа воля за предотвратяване на корупцията като подкрепят Закона за борба с корупцията.