"Ще бъдем принципна опозиция, готова да работи в съгласие", добави той

"ДПС оттук насетне няма полезен ход. Ще бъдем принципна опозиция, готова да работи в съгласие и сътрудничество в съответствие с евроатлантическата кауза и бъдеще, както и с националния интерес", заяви независимият депутат Хюсеин Хафъзов, цитиран от БГНЕС.

 

Още по темата

"По всички стратегически въпроси тяхната група депутати ще се съобразят с добрите идеи на другите партии, включително и на управляващите", посочи той.

 

"Не бих искал да бъда записан в историята като антинатовец и антиевропеец", отбеляза той и анализира дейността и поведението на Лютви Местан в предишната му роля на лидер на ДПС, когато той е доказал, че е демократ.

 

И отправи укорителни думи към някои депутати от ДПС, предатели на Местан. „Дали се чувстват комфортно”, запита той.

 

"Последните ще бъдат първи. Важно е да сме мъже, да сме доблестни, да сме себе си. Аз искам да заема своето място в сърцето и в ума на избирателя", подчерта Хафъзов.

 

Мариана Георгиева обясни начина, по който е съставена прочутата декларация, прочетена от Лютви Местан относно свалянето на руския самолет СУ-24 от Турция - това не било негово лично творчество и е станало не в стаята на групата на ДПС, а в кабинета на зам.-председателя на НС Алиосман Имамов, с помощ от тримата сегашни съпредседатели на парламентарната група на ДПС. Тя потвърди своето впечатление, че Лютви Местан не е авторитарен политик и обясни защо.

 

"Този ексцес в ДПС, който се получи, за мен това е взломена комуникация", заяви Георгиева.