Тя била нападната от шофьори в квартала, в който живеела

Белгийската преса съобщава за първия случай на саморазправа с жена от арабски произход, предизвикана от белгийци в Брюксел, след атентатите в града миналата седмица.

Още по темата

 

Жената, забулена със забрадка, била нападната от шофьор в квартала, в който живеела. След началото на свадата към мъжа се присъединили още трима шофьори, които напуснали автомобилите си. Единият от тях започнал да я души, а другият ѝ нанесъл удари по главата. Пострадалата е освидетелствана и е получила болничен за седем дни, информира БТА.

 

По нейните думи никога досега тя не е имала проблеми в квартала, в който живее от осем години. Макар нападателите ѝ да не са споменали атентатите, според нея случаят има пряка връзка. Тя разказва, че единият от тях е направил поздрава на нацистите, а останалите са изрекли тежки обиди.

 

"Щом носиш забрадка, значи си терорист. Всички ще платим за това, че някакви глупаци са извършили престъпление", коментира пострадалата.

 

Медиите съобщават днес, че кметицата на кв. "Моленбек" е забранила насрочен за почивните дни поход на националисти в района. Миналата неделя около 500 души, определени като "футболни ултраси", пристигнаха в Брюксел и се наложи да бъдат разгонени от жандармерията заради предизвиканите от тях безредици. По техните думи те не са крайни националисти, а поддръжници на всякакви партии, които искат да покажат, че не ги е страх от терористите от ИДИЛ.

 

Според последните новини охраната на белгийския премиер Шарл Мишел е повишена допълнително, след като в компютър на терористите, взривили се миналата седмица, са били открити снимки и карти на неговата резиденция. Премиерът навсякъде е обграден от телохранители - мярка, която традиционно не се прилага за премиерите на Белгия.