Мигрантите, идващи от Турция, не искат да минават през България, каза тя

 

"Когато един човек не знае кой е, може да му помогне или само медик, или той самият да се

Още по темата

вземе в ръце и да реши какво е". Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод поведението на ДСБ, предаде БГНЕС.


"Ние работим с реални гласове, които ни подкрепят, с депутати. А кой какво ще реши и какво ще направи, си е негов проблем", добави тя.

 

Относно операцията в Благоевград, при която бяха арестувани полицаи, Бъчварова коментира: "Показахме, че действаме безкомпромисно".


За предстоящото разглеждане на антикорупционния закон Бъчварова заяви, че вярва в разума и политическата отговорност на депутатите от управляващата коалиция. 

 

"Бежанците на територията на Турция не предпочитат или по-скоро избягват да мислят за маршрут през България", заяви министърът вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния блиц-контрол.

 

Тази информация се знае от трафикантите, които предлагайки да ги транспортират до Централна Европа, им казват, че ще минат през Македония, поясни Бъчварова.

 

Относно инцидента с близо стоте мигранти, преминали българо-гръцката граница преди няколко дни, тя уточни, че към днешната дата всички те вече са върнати обратно в Гърция. 

 

"Наистина, те са били в Идомени и са се опитали да не се подчинят на гръцките власти, сами да потърсят път през България", разказа тя. Гръцкият вътрешен министър Тоскас е уверил колегата си в България, че Гърция взема всички мерки от тяхна територия да не се заформи мигрантски маршрут през България.