Това твърди началникът на полицията в града

Появиха се нови разкрития около трагедията в Далас. Стрелецът Майка Джонсън, който уби петима и рани седем полицаи, е планирал още по-голяма атака.

По темата

До тези заключения са стигнали разследващите след обиск в дома на 25-годишния убиец.

Разследващите стрелбата в Далас открили в апартамента на Мика Джонсън експлозиви и оставени бележки, които загатват за по-сериозния мащаб на планираното от него нападение.

„Намерените материали са достатъчни, за да предизвикат опустошителен ефект в града ни и в района на Северен Тексас. Убедени сме, че заподозреният е имал други планове и е смятал, че това, което прави, е оправдано”, каза началникът на полицията в Далас Дейвид Браун.

Полицията се опитва да разгадае какво означават изписаните с кръвта на стрелеца по стените букви “RB”. Шефът на полицията в Далас защити и решението си Джонсън да бъде ликвидиран с помощта на робот.

„Нямахме друг избор освен да използваме робот, който да детонира взривно устройство до стрелеца. Иначе щяхме да изложим нашите служители на смъртна опасност”, обясни той.

Разследващите смятат, че Майка Джонсън е тренирал и дълго време се е подготвял за нападението. Според тях двете убийства на чернокожи в Луизиана и Минесота са го накарали да избърза с плановете си.