Вероятно става въпрос за умишлен палеж

Пожар унищожи салон за ретро автомобили на бившия кмет на Хасково.  Огънят е пламнал малко след 4 часа сутринта. Вероятно става въпрос за умишлен палеж. Първоначалната версия е, че извършителят е разбил врата и е хвърлил коктейл „Молотов” в салона.

По темата

Нощният пазач пръв забелязал гъстия дим в сградата и почти се задушил. Оказана му е медицинска помощ. Салонът на практика все още не е работил. Очаквал е Акт 16 и не е имал застраховка.

Георги Иванов, срещу когото в момента тече дело за събаряне на сграда културна ценност, видя в палежа предупреждение.
 
"От години наред на много хора им дойде вповече моето присъствие в този град. И явно имам една моя версия, че това е предупреждение към мен, защото май скоро предстоят кметски избори в този град и трябва да внивамам къде седя и какво правя", обясни Георги Иванов.

Предварителните сметки на Георги Иванов показват, че щетите са за поне половин милион лева. 

Бившият кмет на Хасково заяви, че палежът е част от атаките срещу него през последните години, които се подготвяли от едни и същи хора, но бил скептичен, че разследващите ще стигнат до тях. 

Георги Иванов беше кмет на Хасково от 99-та до миналата година, когато изгуби балотажа с ГЕРБ. Срещу него са образувани над 40 разследвания. Два пъти е бил съден за даване на подкуп по банков път и за причиняване на имуществени вреди на общината. И двете дела завършиха с оправдателни присъди.

Репортер: Димитър Иванов