102-годишен родопчанин досега не е пропускал да стигне до изборните секции

102-годишен родопчанин досега не е пропускал да стигне до изборните секции. За политиците, изборите, референдума и живота - погледнато през очите на човек, живял над един век – разказва екип на NOVA.

Откриваме дядо Миладин, докато поправя оградата на нивичката си в село Букатата. До днес не спира да работи. Грижи се сам за себе си и цялото домакинство. Затова се смята и за младеж, па макар и по душа. Любимата тема за разговор след правнуците му е политиката.

На въпрос за какво ще гласува, столетникът отговаря категорично – за ред и дисциплина.

След като съвсем дисциплинирано окопа в градината си, дядо Миладин започна да сравнява живота в страната ни през своите 102 години живот.

Казва, че единственият недостатък, който намирал в днешно време, е, че внуците му се превърнали в гурбетчии.

Според Миладин основната задача на новия президент е да върне младите хората в България. Има и ясна визия какъв трябва да бъде новият държавен глава – демократичен, умен и добър за народа.

Ядосва се сам на себе си, че за тези избори не е подготвен само за едно – за референдума.

Репортер: Анелия Веселинова

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".