Не е възможно да има коалиция между ГЕРБ и БСП, смята той

„Бойко Борисов ще остане в историята с това, че не е изкарал нито един цял мандат, включително като кмет. Той е човек с доста противоречиви мнения”, коментира в извънредното студио на Новините Антон Кутев, депутат от БСП.

БОЙКО БОРИСОВ ПРЕДСТАВЯ ОСТАВКАТА НА КАБИНЕТА В НС (СНИМКИ)

„Страната от 2-3 дни е в политическа криза, която може да се задълбочи и да стане спираловидна. Може да не може да се направи правителство. Правителството е внесло консервативен бюджет, който в тази ситуация е добър”, заяви от своя страна медийният съветник на Бойко Борисов Тома Биков. По думите му трябва да има разговори между ГЕРБ и БСП.

Според Кутев обаче не е възможно да има коалиция между ГЕРБ и БСП. „Сигурно можем да се договорим за кабинет, но ако хората не усетят промяна, пак ще се стигне до тази ситуация”, допълни той.

Попитани кой ще състави служебен кабинет, те отговориха, че най-вероятно това ще е ген. Румен Радев. „Познавайки го добре, той няма да търпи някой да го командва. Вероятно ще приеме предложения и от ГЕРБ, и от БСП. Но хората трябва да усещат, че това е тяхното правителство”, заяви депутатът от БСП.

Според експертите служебното правителство има една задача, а именно - да направи едни честни и справедливи избори.

„Минаваме в президентска република през следващите месеци”, каза Биков.

Повече по темата гледайте във видеото.