Срещу Светослав Стойков се води следствие за опит за предумишлено убийство

Светослав Стойков – мъжът, ритнал германка по стълбите на берлинското метро, остава за постоянно в ареста. За решението на германския съд информира в ефира на „Здравей, България” кореспондентът на вестник „Труд” Ваня Енчева.

По темата

Срещу българина Светослав Стойков вероятно ще се води следствие за опит за убийство, а не само за нанасяне на тежка телесна повреда. Промяната се основава на данните от видеозаписите в подземната железница, на иззети ДНК проби, разпити на пострадалата и на свидетели и на лекарска експертиза. 

Стойков, който беше задържан на централната автогара в Берлин при пристигането му от Южна Франция, ще изчака процеса срещу него в следствения затвор „Моабит".

Немските медии съобщават, че след излъчването на клипа с насилие от охранителните камери в метрото Стойков е разпознат от бивш охранител в бежански лагер. Свидетелят казал, че често виждал обвиняемия и двамата му братя.

Те посещавали въпросния център, излизали с някои от мигрантите, след което ги връщали мъртво пияни. Следвали конфликти с охраната, включително бой и отправяне на обиди.

Още по темата гледайте във видеото.