Става въпрос за 96 души, включително и членове на семействата им

Общият брой на дипломатите и членовете на техните семейства, които трябва да напуснат САЩ в рамките на новите санкции на Вашингтон, са 96 души. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. 

По темата

СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

„Става въпрос не само за дипломати, но и за членове на техните семейства. Това са 96 човека, включително и деца“, каза тя.

По думите й сред дипломатите, които са обявени за персона нон грата, има и такива, които са дошли в страната само преди два месеца.

По думите на Захарова информацията, послужила за взимане на решението за дипломатите, представлява информация на американските служби, според която някои от руските представители са се намесили по някакъв начин в американските избори.

„Искам да отбележа, че в списъка с дипломати и сътрудници на дипломатическите ведомства на територията на САЩ попадат хора, които работят в Америка буквално от два месеца“, каза тя.

Захарова допълни, че е неясно как тези хора биха могли да подкопаят президентските избори, както се твърди в данните на американското разузнаване, които датират от пролетта на 2016 г.