В останалата част от страна в сила остава жълтият код

През последните 24 часа най-студено беше в Драгоман, където термометрите показаха минус 16 градуса. За сравнение през 1993 година, температурата там е паднала до минус 24 градуса, нямаме отчетен рекорд.

А утре времето остава студено и без промяна. На отделни места, главно в Североизточна България отново ще превалява слаб сняг. Студеният вятърът ще се задържи умерен, в Дунавската равнина и силен.

През тази нощ температури ще паднат до минус 11° и минус 16°,само във високите полета на Западна България ще е по-студено -до минус 20°. 

Това е и причината в областите София, София област, Кюстендил и Перник кодът за опасно студено време за утре да е оранжев. В останалата част от страната опасността е от втора степен. 

Максималните стойности през деня ще са по-високи от днес - между минус 7° и минус 12°. Над планините ще е облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, добрата зимна екипировка е абсолютно задължителна, а лавинната опасност остава висока.  

В началото на следващата седмица ще се задържи доста студено и предимно облачно. Вятърът ще. На места ще има и слаби превалявания от сняг. Във вторник от юг валежите ще се активизират, повече по количество ще са през нощта срещу сряда. Тази нощ ще е и най-студена, с температури до минус 23 градуса. В сряда валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и ще намалява. В четвъртък и петък от югозапад ще се пренася така чаканият топъл въздух. 
 

 

 

Редактор: