"Това е терористично нападение", каза говорител на полицията по израелското държавно радио

Камион се вряза в пешеходци в Ерусалим на популярен булевард над Стария град. Убити са четирима души, а над десет са ранени, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс и БТА.

Камионът се е врязал в група войници, които тъкмо били слезли от автобус, предаде Асошиейтед прес.

Сред убитите е и водачът на камиона, чиято самоличност все още не е изясенена. Палестински служител по сигурността на Западния бряг заяви, че шофьорът е бил палестинец от Източен Йерусалим.

Войниците са били на културна обиколка на крайбрежната алея, която има панорамен изглед надолу към Стария град. Възможно е атаката да е акт на тероризъм.

"Това е терористично нападение", каза говорителка на полицията по израелското държавно радио, която добави, че шофьорът е обезвреден. Радиото съобщи, че шофьорът на камиона е застрелян.

Камера за наблюдение е заснела момента на терористичния акт с камион в Йерусалим. На кадрите се вижда как камиона се врязва в хората в парка, съобщава ren.tv. Кадрите не се препоъчват за малки деца и хора със слаби нерви. nbsp;

От октомври 2015 г. над 246 палестинци, 36 израелци, двама американци, един йорданец, както и граждани на Еритрея и Судан са били убити при тази вълна на насилие. Повечето от убитите палестинци са се опитали да нападнат войници, твърдят властите.

Други бяха застреляни по време на протести и сблъсъци, а някои умират във въздушните удари по Ивицата Газа. 

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че извършителят на нападението е симпатизант на джихадистите от ИДИЛ.