Какво е наказанието за това провинение?

Австралийски съд призна за виновна блогърката Бел Гибсън, писала, че се е излекувала от терминален рак на мозъка, с диета и алтернативна терапия, след като конвеницоналната медицина не можела да й помогне, информира "Франс прес", цитирана от БТА. 

По темата

Бел Гибсън, която е на 25 години, стана много популярна с блога си през 2013 г. и публикува успешна готварска кинга и апликация за смартфони. Тя твърдеше, че се е излекувала благодарение на аюрведа и диета без глутен и рафинирана захар. 

През 2015 г. обаче Бел Гибсън призна през австралийско списание, че е измислила всичко и никога не е била болна. Тогава службата за защита на потребителите в щата Виктория реагира и заведе дело срещу нея. Федералният съд призна повечето от аргументите й.

Съдът определи, че Бел Гибсън е "мамила и лъгала" с поведението си. Наказанието й още не е определено, но може да й бъде наложена глоба до 220 000 австралийски долара (156 000 евро), а на компанията й - до 1,1 милиона австралийски долара. 

Съдията не изключи възможността Бел Гибсън да си е въобразявала, че е болна.
Истината за нея започна да излиза наяве през 2015 г., когато тя не даде обещаните 300 000 долара от приходите си за благотворителност, а приятелите й започнаха да си задават въпроси в медиите за здравословното й състояние. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.