Арестуваният е известен на разузнавателните служби в страната

По темата

Заловиха терориста от Стокхолм. Шведската полиция съобщи, че заподозреният за смъртта на 4-ма души в сърцето на Швеция е 39-годишен мъж от Узбекистан.

При обиск в камиона, с който беше извършена атаката, е намерено подозрително устройство.

Мъжът е заловен на 40 километра от центъра на Стокхолм, където стана нападението. Предполага се, че е искал да избяга. Задържан е и втори човек, вероятно свързан с шофьора на камиона.

„Мога да потвърдя, че един от задържаните е заподозрян в терористична дейност. При това подозрението ни е особено силно”, обяснява Андерс Торнберг, директор на Шведската служба за сигурност.

Знамената в столицата бяха свалени наполовина, в памет на четирите жертви. Властите твърдят, че атака е можело да се очаква, но превантивните мерки не са много

 

 

 

 

 

„Много е трудно, в отворено, демократично общество, да предотвратиш такова нещо”, допълва Андерс Торнберг.

След политиците и кралското семейство посети мястото на терористичния акт.

„Голяма тъга и празнота. Но всеки от нас ще намери сила в другия. Ни сме против подобни неща. Искаме да им се противопоставим. И ще го направим заедно”, заяви принцеса Виктория, престолонаследник на Швеция.

Много българи живеят в шведската столица. Няма информация някой от тях да е сред пострадалите.

В Стокхолм има повече полицаи. По границите на Швеция се правят допълнителни проверки от тежко въоръжени служители на реда.

Видео:Ruptly

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.