История за квартала, за приятелството и добросъседството

“Ничия земя” разказва история за “Дружба” и дружбата. За квартала, за приятелството, за добросъседството и етажната собственост. История за, метафорично казано, тлеещ конфликт и, буквално казано, тлеещи общи части.

Елена Чопакова ни отвежда на ничията земя – тя е общинска, но това са подробности, защото изглежда като да е съвсем ничия. На няколко километра от центъра на европейска София се намират няколко блока, в които няма нищо европейско. Добре дошли в блок 5 на квартал "Дружба"! Там е война - етническа, тиха и последователна. Засега без жертви. 

“Героите на “Ничия земя” ще кажат много тежки думи – и за циганите, и за държавата. Защото, уважаеми зрители, живеем в държава, в която дума дупка не прави, но понякога образува дело. Дело, което може да се проточи дълго, скъпо и изнервящо, докато блок 5 се превръща в блок 20. 

Тази “Ничия земя” не е против ромите, тя е за българските граждани – мирните, съвестните, работещите, родителите, децата на пенсионерите, онези, на чиито плещи лежи българската държава.”

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.