"Чувстваш се замаян, пиян си, губиш равновесие и накрая нараняваш себе си или околните", каза той

Хората трябва да бъдат внимателни към по-малко успелите в живота и да остават смирени, като се стараят да изградят социално благополучие в бъдеще за всички”, каза папа Франциск, предаде ДПА. 

По темата

"Има една поговорка в Аржентина - властта е като да пиеш джин на празен стомах. Чувстваш се замаян, пиян си, губиш равновесие и накрая нараняваш себе си или околните, ако не обвържеш своята власт със смирение", каза главата на Римокатолическата църква във видеообръщение на италиански в канадския град Ванкувър.

"Колкото по-голяма е властта ти, толкова повече твоите действия ще имат въздействие върху хората и толкова по-отговорен да действаш смирено. Ако не го правиш, твоята власт ще те разруши и ти ще разрушиш другите", добави папа Франциск.

Той сподели, че често се тревожи за съдбата на болните, мигрантите, затворниците и безработните и подчерта, че е необходима повече справедливост в обществото.

"Колко чудесно би било, ако разрастването на научните и технологичните новости идват заедно с повече равенство и социално включване. Колко чудесно би било, докато откриваме далечни планети, да преоткрием нуждите на братята и сестрите около нас", каза Франциск.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си