"Можем да проведем референдум, на който гражданите ще се произнесат", заяви министърът на евроинтеграцията

Сръбският министър на евроинтеграцията Ядранка Йоксимович заяви, че Сърбия има план до 2021 г. да бъде напълно готова за членство в ЕС. В интервю за в. "Политика" тя отбелязва, че от Брюксел е необходима по-точна времева рамка, с цел Сърбия да може да планира не само собствените си действия, но и бюджета, информира БГНЕС.  

На въпрос какви са шансовете на страната да получи ясна дата за членство в блока, министърът подчерта, че очаква "по-ясно определяне" и че е необходима само по-точна времева рамка от Брюксел, но не и конкретна дата. 

„Ние знаем кое е наша работа по отношение на това, което обещахме на гражданите. Това са реформите, които гледат и през постигането на критериите за отваряне на преговорите за евроинтеграция. Много предишни правителства обещаваха дати и години за членство, а реалността ги опроверга. Нашият план е до 2021 г. да бъдем напълно готови. Някои дори поддържат искането референдум по този въпрос и ние можем да проведем референдум, на който гражданите ще се произнесат. Затова нас ни интересува какъв е планът на Брюксел. Това е основателен въпрос“, заяви сръбският министър на евроинтеграцията Ядранка Йоксимович. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.