Държавният глава се срещна с представители на компании, планиращи да инвестират в нашата страна

„През последните десетилетия България и САЩ доказаха, че могат да бъдат добри партньори и да постигат успехи в сфери като отбраната и сигурността и в развитието на информационните технологии“, заяви Румен Радев.

В САЩ той проведе работна среща с представители на компании, инвестирали или планиращи да инвестират в България. 

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

На срещата държавният глава призова бизнес общността в САЩ да използва благоприятните условия, които страната ни предоставя за инвеститорите със своето ключово разположение и като фактор на стабилност в Югоизточна Европа, с членството си в ЕС и НАТО, квалифицираната работна ръка и конкурентното данъчно облагане.

Радев е поканил Тръмп в България

Президентът подчерта, че България запазва добрите си позиции на образователен център и българските участници в международни олимпиади по математика, физика и информационни технологии неизменно заемат едни от призовите места. „Нашата цел е да създадем възможности тези млади хора да останат и да реализират своя потенциал в България и затова институциите ще подкрепят добрите бизнес начинания, особено в сфери с висока добавена стойност“, добави държавният глава.  

Президентът пред ООН: Нужна е вълна от дипломация за мир

По време на срещата представителите на американския бизнес поставиха въпроси, свързани с опазването на интелектуалната собственост, развитието на транспортната и енергийната инфраструктура в България, развитието на отбранителната индустрия, съобщиха от президентството. В срещата участваха представители на IBM, Motorola Solutions, ViaSat, FEDEX, Comcast, AES и други.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.