Смята се, че той е бил в добри отношения с част от терористите, отговорни за нападението

Испанската полиция задържа 24-годишен мароканец, заподозрян за нападенията в Барселона. Мъжът е задържан във Винарос. За него се твърди, че е свързан с атентатите в каталунската столица от август тази година.

Атентаторите искали да взривят и други забележителности в Барселона

Смята се, че мароканецът е бил в добри отношения с част от терористите, организирали атентатите в Барселона и Камбрилс през август, особено с Абделбаки Ес Сати - имамът от Рипол, когото разследващите смятат за ключовата фигура във вербуването на останалите членове на клетката и планирането на атаките.

24-годишният мароканец е постоянно пребиваващ в Испания, Проверява се дали той е помогнал на терористите да купят необходимите вещества, за да направят експлозивите в къща в Алканар и дали е съдействал за транспортирането на част от взривните вещества. 

Терористите от Каталуния продавали злато и скъпоценни камъни

Припомняме, че Абделбаки Ес Сати загина заедно с още един член на клетката при експлодирането на работилница за бомби в Алканар. Шестима други атентатори бяха застреляни от полицията, а петима са арестувани досега във връзка с атентатите.Трима, включително последният задържан, остават в ареста, а двама са освободени, но остават обект на разследването. 

Имамът, радикализирал терористите от Барселона, е загинал

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.