Доброволци почистиха дома му, платиха сметките и му осигуриха най-необходимото за преживяване

Докато някои се възползват от социалните мрежи, за да мамят и трупат изгода за себе си, като Александър Николов или Спас от Кочериново, други ги използват, за да помагат. Зов за помощ за възрастен човек от Хасково събра десетки доброволци, които почистиха дома му, платиха сметките и му осигуриха най-необходимото за преживяване.

ЗАЕДНО ЗА ДОБРО: Известни българи в кауза за лечението на Бобчо

61-годишният Митко цял живот е работил тежък физически труд. Бил е шлосер, стругар, багерист и боклукчия. До преди две години, когато остава без работа и пари.

„Нямах пари дори един хляб да си купя. Комшиите ми помагаха. До преди две години и половина работех, обаче подадох документи да се пенсионирам, за да мога да хвана тия категории - първа и втора, но две години не ми стигнаха. Трябва да съм на 64 г., а пък аз съм на 61 г.", разказа Димитър Карагьозов.

Вечер на добродетелите 2017 ще се проведе в подкрепа на ранното детско развитие

Днес вече той може да си позволи и да се поглези с кафе, а само до преди няколко дни едва намира с какво да се храни. А помощта идва от съседи, които разказват историята на Митко в социалните мрежи.

Събрали се десетки хора, които пристигнали в дома на Митко. А онези, които не успели да дойдат лично, изпратили пожелания под формата на картички и рисунки. Митко вече има всичко нужно, а домът му се преобразява. Единственото, от което има нужда сега възрастният човек, е работа.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес