Изявлението идва след мащабния секс скандал в Холивуд, започнал с обвинения срещу Харви Уейнстейн

Близо 1000 артисти от Норвегия, смята за една от най-равноправните страни в света, осъдиха сексуалния тормоз в съвместна декларация, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС. 

Ново обвинение в сексуално посегателство срещу Кевин Спейси

"Срамът и вината трябва да отидат там, където принадлежат: сред тези, които нападат и онези, които защитават извършителите", пише в изявлението, подписано от 295 певици и публикувано от ежедневника "Aftenposten". В отделен текст 706 музикантки посочват, че "няма причина да смятаме, че музикалната общност е по-добре тук, дори в "най-равноправната страна в света". 

60% от американките твърдят, че са били обект на сексуален тормоз

Норвегия бе класирана във втората по рода си страна с равенство между половете в доклад на Световния икономически форум от 2017 г., в който се отчитат неравенствата в заплащането на дамите, както и тяхното участие и представителство в политическата и бизнес среда.

Обвиненията в сексуално насилие – истина или трамплин към славата?

Скандинавските страни се гордеят, че са в списъка на равнопоставеността на половете, като Исландия е на първо място, Финландия е на трето място, а Швеция е на пето. Изявлението идва след мащабния секс скандал в Холивуд, започнал с обвинения срещу продуцента Харви Уейнстейн, който бе обвинен в сексуално насилие от повече от 100 жени. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.