Джеф Безос стана най-богатият в света, като изпревари Бил Гейтс

Световните милиардери увеличиха богатството си с почти 1 трилиона долара, съобщи агенция „Блумбърг“, съставила рейтинг на 500-те най-състоятелни хора в света.

През изминалата година състоянието на 440 милиардера от списъка се е увеличило с 1,05 трилиона долара. В същото време капиталите на 58 лица от рейтинга са намалели с 46 млрд. долара. 

Състоянието на бизнесмена Джеф Безос достигна 100 млрд. долара

Съвкупното състояние световните магнати е нараснало с 23% в сравнение с 27 декември 2016 година.

Общото състояние на 159-те американски милиардери от списъка се е увеличило през годината с 18% и достигна 2 трилиона долара.

Активите на 27-те най-богати руснаци са се увеличили с 28 млрд. и достигнаха общата стойност от 275 млрд. долара. На свой ред 38-те китайски магнати, включени в рейтинга, са вдигнали капиталите с 65%, достигайки 177 млрд. долара. Растежът на тяхното богатство тази година се оказа с най-високи темпове.

Осемте най-богати хора имат повече пари от 3,6 млрд. души (ВИДЕО)

Първо място в списъка заема Джеф Безос, собственикът на американския гигант за интернет търговия „Amazon". Неговото състояние възлиза на 99,6 млрд. долара. За една година то се е увеличило с 34.2 млрд. долара, което му позволи да измести от първото място основателя на корпорацията „Microsoft" Бил Гейтс, чието пък богатство „Блумбърг“ оценява на 91,3 млрд долара (увеличение от 8,9 млрд за една година).

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес