Това е една от санкциите, чието въвеждане обмисля държавата

Затвор за домоуправители, които самоволно пускат асансьори извън строя. Тази и още нови мерки обмислят държавата и бизнесът, за да затегнат контрола на съоръженията у нас.

Жена е с опасност за живота след падане в асансьорна шахта (ВИДЕО)

Безопасни ли са асансьорите и защо мерките за сигурност не работят? Защо все още се стига до повреди, аварии и дори пострадали и загинали при използването им? И кой носи отговорност при проблем? 

Асансьорите у нас са около 120 000, сочат данните на бизнеса. Около 80 000 от тях са стари, а 20 000 - в обществени и административни сгради, са под контрола на държавата. Съоръженията в жилищните сгради се проверяват от частни надзорни фирми.

СЛЕД РЕМОНТ НА ПОДЛЕЗ В СОФИЯ: Нови асансьори събират прах (ВИДЕО)

За щастие, авариите с пострадали хора през годините намаляват, като за 2017 г. не е имало нито един инцидент с асансьор у нас.

Близо 300 са спрените заради технически причини асансьори. 55 от тях са спрени, тъй като не са имали монтирано аварийно алармено устройство.

Още по темата гледайте във видеото.

Очакваме Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.