"Не можеш да се биеш срещу злото с друго зло", подчерта папата

Папа Франциск отправи днес "настоятелен призив насилието незабавно да спре", по-специално за да може да пристигне хуманитарна помощ в Сирия и най-вече в бунтовническия анклав Източна Гута, обект на въздушни атаки от страна на сирийския режим, информира "Франс прес".

Половин милион души на молитва с папата в Перу (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Отправям настоятелен призив насилието незабавно да бъде спряно, да бъде предоставен достъп за хуманитарна помощ - храна и медикаменти, и да бъдат евакуирани ранените и болните", заяви главата на Римокатолическата църква на площад "Св. Петър" в Рим веднага след неделната молитва "Ангел Господен".

Папата спря конвоя си, за да помогне на полицай, паднал от кон (ВИДЕО)

Съветът за сигурност на ООН одобри вчера резолюция с настояване "незабавно" да влезе в сила едномесечно хуманитарно примирие в цяла Сирия с цел доставяне на хуманитарна помощ и евакуация на тежко ранени. Днес обаче Дамаск отново предприе атаки в Гута, където за седмица обстрели са загинали над 500 души.

Папата призова за гостоприемство към имигрантите

"Тези дни мислите ми често отлитат към обична и мъченически страдаща Сирия, където се е завърнала войната, по-специално в Източна Гута. Тази година февруари бе сред месеците с най-много насилие за седемте години, откакто започна конфликтът: стотици, хиляди цивилни жертви, деца, жени, възрастни хора. Улучени бяха болници, населението вече не може да си намери храна. Всичко това е нечовешко. Не можеш да се биеш срещу злото с друго зло", подчерта папата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.