Тя официално бе въведена в бойния състав на ВМС на САЩ

Най-новата американска ядрена подводница „Колорадо“, която струва 2,7 милиарда долара, официално бе въведена в бойния състав на ВМС на САЩ, информира БГНЕС. 

Церемонията по въвеждането на подводницата в строя се проведе във военноморската база в Гротън, щата Кънектикът. На събитието присъстваха сенаторът демократ от Колорадо Майкъл Бенет и министърът на военноморските сили на САЩ Ричард Спенсър, който нарече подводницата "технологично и иновационно чудо".

Последната българска подводница „Слава” e заплашена от гибел (ВИДЕО)

Изграждането на „Колорадо“, която принадлежи към класа многоцелеви подводници „Вирджиния“, започна през март 2012 г. Тя 15-ата подводница от този тип, на въоръжение в американския флот. Тя е с водоизместимост 7800 тона. Из0градена е от корабостроителната компания General Dynamics Electric Boat.

Подводниците клас "Вирджиния" са предназначени за борба с подводници и кораби, за разузнаване и трансфер на части от специалните сили. "Колорадо", чиято дължина е около 115 метра, може да побере до 134 души екипаж и може да носи на борда крилати ракети „Томахоук“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.