Обвинението поиска задържане под стража

Арестуваните след акцията за корупция в ДАИ се изправиха пред съда. Магистратите гледат мерките им вече пети час.

Спецсъдът гледа мерките на десетината задържани служители на ДАИ-Благоевград. Наблюдаващият случая прокурор поиска най-тежката мярка за тях – задържане под стража, защото смята, че те ще се скрият, ще извършат друго престъпление или ще заличат документи и окажат влияние на свидетели.

Съдът решава: Ще останат ли в ареста служителите на ДАИ, обвинени в корупция?

Защитниците на обвиняемите смятат, че те имат постоянен адрес и не биха могли да се укрият и семейства, за които да се грижат. Поради това, според тях обвиняемите не могат да се укрият. Според тях обвиняемите могат да бъдат отстранени от работа, за да не се смята, че те ще повлияят на свидетели.

Днес в съда стана ясно, че основните свидетели по този случай, са разследващ полицай от БОП и служител на ДАИ, който първоначално е бил задържан, а после освободен, като на този етап няма обвинение срещу него, защото съдейства на разследването.

Девет от задържаните служители на ДАИ - Благоевград остават в ареста

Това, което изнесоха в съда защитниците като факт, които прокуратурата нито потвърди нито отрече е, че двамата основни свидетели имат силна роднинска връзка. Според адв. Иво Найденов, който е адвокат на Ангел Янчев, съпруг на спецпрокурорка и на Росен Марков, който е брат на главен секретар на Министерство на транспорта, прокуратурата не разполага с достатъчно доказателства, за да се стигне до това обвинение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.