Бениямин Нетаняху обвини Техеран, че тайно разработва ядрено оръжие

Ескалация на напрежението между Иран и Израел. Двете държави си размениха остри реплики ден, след като израелският премиер обвини Техеран, че тайно разработва ядрено оръжие.

Нетаняху имал доказателства за секретна иранска ядрена програма

Бениямин Нетаняху заяви, че Иран разработва ядрени оръжия в таен обект, разкрит от израелските тайни служби. Твърденията му разделиха международната общност само дни преди Съединените щати да решат дали да се изтеглят от ядреното споразумение с Иран.

Израел може да удари иранските въздушни сили в Сирия

Иранските власти нарекоха израелския премиер "долен лъжец". Според външния министър на страната документите са стари и целят да повлияят на решението на САЩ.

„Ние имаме различни механизми, с които да решаваме проблемите, но още един път ще кажа - не съм видяла в аргументите на премиера Нетаняху за момента, но всяко несъобразяване със споразумението ще означава нарушаването му", заяви Фредерика Могерини, върховен представител на ЕС по външната политика.

Ирански генерал със заплахи за унищожението на Израел

Великобритания определи изявленията на Нетаняху като безполезни и срамни. Франция заяви, че информацията на Израел е известна от десетилетие.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.