Това съобщава агенция „Блумбърг”

Facebook прави маркетингово проучване, според резултатите от което ще реши дали да пусне версия за платен абонамент без реклами. Трябва да е установи дали такъв ход ще привлече повече хора да се включат в социалната мрежа, съобщава агенция „Блумбърг”, цитирана от БГНЕС.

Компанията е проучвала подобна опция и в миналото, но я е загърбила. Плановете не са твърди и може и да не бъдат развити, казват източници, пожелали анонимност.

Етичен хакер: Facebook узаконява продажбата на лични данни

Вътрешните проучвания на през изминалите години сочат, че потребителите няма да възприемат опцията за абонамент, тъй като от Facebook са обявили, че услугата винаги ще бъде безплатна.

От Facebook отказват официален коментар по темата.

Компанията генерира почти всичките си 41 млрд. долара приходи за миналата година именно от продажбата на реклами.

Facebook е изправена пред криза на общественото доверие след изтичането на данни за милиони потребители към политическата консултантска фирма „Кеймбридж Аналитика”, работила за президентската кампания на Доналд Тръмп през 2016 г.

Закриват фирмата, използвала лични данни от Facebook

Базираната в Калифорния компания „Менло Парк” извършва широко преразглеждане на бизнеса, за да намери начини за затваряне на потенциалните дупки в сигурността на Facebook.

Ръководителите също са изправени пред трудни въпроси от страна на служителите, като например дали Facebook въобще трябва да предлага политическа реклама. Главният оперативен директор Шерил Сандберг каза пред Блумбърг Нюз миналия месец, че социалната мрежа трябва да продължи да приема политически реклами за насърчаване на свободното изразяване.

ВСИЧКО ЗА СКАНДАЛА „FACEBOOK“ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.