Пациентски организации настояха за повече контрол

Пациентите, които се нуждаят от специална лъчетерапия, ще получат такова лечение. Това увериха от Здравната каса, след като преди дни избухна скандал, че има въведени ограничения. От институцията увериха, че няма и не е имало лимити. А лъчелечението се покрива, дори и да се нуждаят повече хора от предвиденото в разчетите. Пациентски организации настояха, обаче за повече контрол. Властите започват работа в тази посока. Предвижда се и нов медицински стандарт за лъчелечение.

ЛЕЧЕНИЕТО НА ОНКОБОЛНИТЕ: Пациенти и специалисти се срещат с ръководството на НЗОК

„При всяка дейност, която е в такива мащаби, може да има нарушения, може да има проблеми, но те ще бъдат решавани”, заяви председателят на Надзорния съвет на НЗОК, Жени Начева.

„Задължително е да направим хем вълкът да бъде сит, хем агнето цяло - тоест без да направим компромис в качеството, да направим най-ниската цена”, каза националният консултант по лъчелечение д-р Румен Лазаров.

ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ЛЪЧЕЛЕЧЕНИЕТО: Няма да спират терапията за онкоболни

„Наистина трябваше да седнем заедно, а не да се тревожат пациентите, контрол категорично трябва да има”, изрази становище Пенка Георгиева от пациентски организации „Заедно с теб”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.