Ранени са 97 души

Самолет катастрофира малко след излитането си от летище в Мексико.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

За щастие, при инцидента няма загинали. 85 души обаче са пострадали, като в болница са настанени 49. Двама са в критично състояние. Единият пилот е претърпял операция на гръбнака, а младо момиче е с 25% изгаряния по тялото.

На борда на машината „Ембраер 190” на авиокомпанията "Аеромехико" имало 97 пътници и четирима души екипаж.

Най-вероятната причина за инцидента е лошото време. Според губернатора на Дуранго Хосе Аиспуро машината се е сблъскала с мощно въздушно течение, наклонила се е към земята и с едното крило е докоснала пистата. В този момент двигателите са се откъснали, самолетът паднал и изминал 300 метра в околното поле, преди да спре и да се възпламени.

МИСТЕРИЯ ОТ МИНАЛОТО: Единственият пътнически самолет, свален у нас

Аиспуро отбеляза, че е прекалено рано да се посочи причината за катастрофата, но подчерта, че атмосферните условия са били наистина неблагоприятни за излитане. Бурният вятър и поройният дъжд били толкова силни, че повредили някои от хангарите на летището. 

Генералният директор на "Аеромехико" Андрес Конеса заяви на пресконференция, че въведеният в употреба през 2008 г. самолет е бил перфектно поддържан. Той благодари на членовете на екипажа за проявения професионализъм и посочи, че всички медицински разходи на пострадалите ще бъдат поети от авиокомпанията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.