Горят бали със слама, които са складирани в специален силоз и се използват, като био гориво

15 часа вече продължава битката с пожара в двора на ТЕЦ-Сливен. Силният вятър създава опасност от прехвърляне на огъня към близките сгради и ниви.

Горят бали със слама, които са складирани в специален силоз и се използват, като био гориво.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Пожарът в теца избухва в 20:30 часа. Горят близо 15 декара с бали. Осем минути след това избухва пожар в сметище, който се прехвърля в две предприятия в близост -  ЗММ и „Динамо”. Там изгарят четири склада и част от леярски цех. Пожарникари от няколко града идват на помощ. Затруднява ги бурният вятър, чиито пориви достигат до 144 км.ч. Пожарите в складовете са загасени около 02:00 часа сутринта, този в ТЕЦ-Сливен- продължава да гори.

Голям пожар бушува в ТЕЦ-Сливен (ВИДЕО)

„Този вид пожари няма как да се изгасят, трябва да бъде разпръсната сламата и така да бъде гасена или да бъде засипвана с пясък или пръст”, заяви главен комисар Владимир Демирев, директор РСПБЗН.

От ТЕЦ-а, който е частна собственост, отказаха коментар, но ще направят собствено разследване. Специалистите смятат, че пожарите не са предизвикани умишлено.

„При много силен вятър, се получават искри от проводниците на електрическата мрежа и се възпламеняват сухи треви  и други горивни материали”, заяви гл. комисар Владимир Демирев.

За последното денонощие в Сливен са се разразили 22 пожара. Няма пострадали хора.

Информация: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.