Зад искането застанаха и от ВОЛЯ

Призивът за оставка на вицепремиера Валери Симеонов беше подет и в парламента. От ДПС настояват Симеонов да се оттегли не само от правителството, но и от политиката  изобщо.

Темата с оставката на Валери Симеонов измести темата с вота на недоверие, който парламентът гласува днес. Относно искания вот на недоверие – „Против” гласуваха 113-ма депутати от ГЕРБ, Обединените патриоти, ВОЛЯ и двама независими, а „за” вота гласуваха 99 депутати от БСП и ДПС.

Симеонов: Поднасям своите извинения на всички обидени (ВИДЕО)

Същевременно БСП и ДПС поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов. 

„Ние от Движението за права и свободи искаме оставката на вицепремиера Валери Симеонов, ничии извинения не вършат работа”, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на група. „Цинизъм е да отговаряш за етническите и демографските въпроси. Такива като него нямат място не само във властта, но и в политиката изобщо. В създадената ситуация има няколко възможности – или си отива един вицепремиер, или си отива цялото правителство, или позорът е за цялата държава. Ако този вицепремиер не си отиде от властта, ние от ДПС ще поеме последващи политически действия, за да защитим демокрацията”, заяви Карадайъ.

„Категорично заставаме зад справедливото искане за оставката на тези хора, които се държат по този начин”, заяви Валентин Марешки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.