На 56-годишния мъж вече са повдигнати пет обвинения

Човекът, изпратил 13 бомби на политици и актьори в Съединените щати, е убеден привърженик на Доналд Тръмп. Това пишат медии отвъд Океана, след ареста на Сизър Сейок.

Директорът на ФБР: Има още неоткрити пратки с взривни устройства

56-годишният мъж вече е с 5 обвинения във федерални престъпления за изпращането по пощата на самоделни бомби, адресирани до видни членове или привърженици на Демократическата партия. Според местната преса, Сейок качвал в социалните мрежи клипове как присъства на митинги на Доналд Тръмп. Освен това облепил микробуса си с плакати на президента. Извън политическите пристрастия Сейок бил странна личност. Работил като стриптизьор. Бил запален културист и казвал, че мечтата му е да бъде кечист.

Втори съмнителен пакет получи Джо Байдън

"Въпреки, че все още анализираме взривните устройства в нашата лаборатория, вече мога да ви кажа, че бомбите не са фалшиви. Искам да обърна внимание на работата на служителите от ФБР, които изолираха отпечатък на един от пликовете, изпратен до народната представителка Максин Уотърс. Този отпечатък беше на Сайок. Все още проверяваме дали ДНК, открита на два други плика, съвпада с негова ДНК, взета при друг случай във Флорида", заяви директорът на ФБР Кристофър Рей.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.