Сигнал за случая получихме в рубриката „Моята новина”

Жители на столичния квартал "Красна Поляна" се оплакаха, че инспектори глобяват избирателно собствениците на автомобили, паркирали на тротоарите или върху зелените площи в междублоковите пространства. Кадри от акцията на Столичния инспекторат,  показват, че се лепят фишове за глоби само на коли, за които е получен сигнал, а останалите биват пропуснати.

„Глобиха ме 2 пъти, защото съм спрял на тротоара пред входа.Това е междублоково пространство. В същото време на главната улица, по която има интензивно движение и е опасна, има постоянно спрели коли на тротоара и наистина не могат да се движат хората”, каза в ефира на „Здравей, Българи” живущия в квартала Росен Димитров. Според гражданите навсякъде в София се паркира пред входовете, защото няма къде другаде. 

Кой е полицаят, паркирал на място за хора с увреждания? (ВИДЕО)

„Категорично мога да кажа, че санкционираме гражданите избирателно. Само за вчера колегите от Районния инспекторат в кв. „Красна поляна” са съставили 53 протокола за неправилно паркиране. За съответния блок 329 А има съставени 12 такива. Ще продължим да санкционираме нарушителите”, заяви началникът на Районен инспекторат „Красна поляна” Владимир Петров.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.