Димитров се класира на 1/8-финалите на Australian Open

Григор Димитров записа чиста победа над италианеца Томас Фабиано и се класира за 1/8- финалите на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият български тенисист спечели мача със 7-6, 6-4, 6-4 за два часа и седем минути.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Стабилен Григор продължава напред в Мелбърн (СНИМКИ)

В първия сет Григор пръв направи пробив в шестия гейм, но италианецът го върна мигновено. Стигна се до тайбрек, който нашият тенисист спечели със 7-5.

Във втория сет Димитров проби сервиса на опонента си още в стартовия гейм и този път успя да го затвърди - 2-0. Фабиано отново успя да намери отговор и в шестия гейм върна пробива 3-3. Григор пък реагира незабавно с рибрейк, а след това спечели подаването си на нула. Това бе достатъчно за първата ни ракета да поведе с 2-0 сета.

В третия сет Гришо нанесе своя удар в седмия гейм и поведе с 4-3, след което бе категоричен на своя сервис - 5-3. В десетия гейм сервира за спечелване на мача, поведе с 40-0 и реализира първия си мачбол.

Григор Димитров с победа в първия кръг на Australian Open (СНИМКИ)

В следващия кръг на турнира съперник на българина ще бъде американецът Франсис Тиафо, който надви Андреас Сепи в 5 сета - 6:7 (3), 6:3, 4:6, 6:4, 6:3. Мачът между тях ще бъде в неделя. Двамата се срещнаха на „Роджърс Къп“ в Канада миналата година, където Димитров победи Тиафо със 7:6 (1), 3:6, 7:6 (4).

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.