Очаквано, музикантите от Пловдив обират овациите

Музиканти от Пловдив направиха импровизиран концерт за пътниците в самолет, който е бил блокиран няколко часа на китайско летище. Очаквано, нашите музиканти обират овациите.

Като най-странното място, на което е изнасял концерт цигуларят Минчо Димитров определя именно въпросния самолет.

„Бяхме на турне с един сборен симфоничен оркестър от България по покана на китайска агенция. Летяхме за втория или третия си концерт между два големи града. Имаше някакво задържане и security check и в крайна сметка бяхме около пет часа на борда на самолета, без да излетим. Хората започнаха да се изнервят, настроението се попромени – някои дремеха, други искаха да слизат от самолета”, разказа маестрото.

„След като поговорихме с Боян Иванов, който беше ръководител на нашата група, и с моите колежки, решихме да стана и да изсвиря нещо”, казва още той. 

Спира се на българската пиеса – „Севдана" от Георги Златев-Черкин.

„Всички китайци, гневни или не, хванаха телефоните и камерите и започнаха да снимат. Моментално ледът се разчупи. Обстановката се успокои и в едни момент, точно в края на пиесата, самолетът тръгна, така че всичко се случи както трябваше”, разказва още Димитров.

„Пак казвам тази история заживя собствен живот, но тя беше нещо съвсем нормално. Явно в контекста на събитията тя изигра много позитивно значение както за нас от оркестъра, така и за хората от самолета и за екипажа, който също ни аплодираше”, каза още той.

Повече чуйте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.